Steg 2-kursen 2024 är i första hand en kurs i bildseende

Knipa

Detta tillfälle är fullbokad! Kursen ges även en gång till, den 26-28 april.

Tranorna har flugit vidare och nu är det andra fåglar som gäller. Det ställer större krav på dig och din utrustning.

Program

Kursen börjar på fredagen kl. 15:00 i teorilokalen på Storgatan 36 i Tibro (Rixhuset, snett emot Frendo/Ingo). Kursen avslutas på söndagen kl. 13:00.

Fredag

Vi börjar med att fika och presenterar oss för varandra. Det kan finnas många skäl till att man fotograferar fåglar. Vilka är dina? Därefter blir det teori fram till ca: 19.00.

Teorin börjar med att vi analyserar fågelbilder som jag tagit. Vad är det som gör en bild till en bra bild? En bild som du vill titta mer på, en bild som du kommer ihåg. Vi pratar ljus, linjer, bakgrund m.m. Du får också tips på kamerainställningar så att du är väl förberedd inför morgondagen.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så vi är där när ljuset är som finast. Vi fotograferar på morgonen och en bit in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet och vilar/sover några timmar. Efter lunch åker vi till en annan sjö för att fotografera svarthakedoppingar.

Söndag

Vi är i kurslokalen. Jag visar hur jag framkallar mina bilder i Lightroom Classic. Sedan får du själv framkalla bilderna som du tog under lördagen. För att jag ska hinna hjälpa dig är det max sex deltagare på kursen. Vi tittar på bilderna som vi tog på lördagen, analyserar vad som var bra och vad som kunde ha gjorts bättre. Därefter äter vi lunch. Kursen är slut klockan 13:00. Förhoppningsvis har du då fått några bra bilder att ta med dig hem och vill inget hellre än att fortsätta fotografera fåglar. Vad är då naturligare än att gå steg 3 nästa år?

Några bilder från tidigare steg 2-kurs

Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs

Information

Vad ingår?

Vad ingår inte?

Utrustning

Övrigt

Bokning

Frågor om kursen

För anmälan och frågor om kursen, vänligen kontakta mig på e-post foto@jangustafsson.se eller telefon 0708-22 05 84.

Behandling av personuppgifter

För information om hur jag behandlar personuppgifter, se här.

Följ mig på sociala medier.

Instagram